Nieuwe knutselkabouter

Stel hier jezelf even voor! Jouw vraag, antwoord of bericht zet je nadien in de meest passende rubriek...
Plaats reactie
HaerdenCliff
Pellet-starter
Berichten: 49
Lid geworden op: 23 jan 2017, 13:18
Locatie: Loksbergen
Contacteer:

Nieuwe knutselkabouter

Bericht door HaerdenCliff » 23 jan 2017, 13:37

Aangezien er een voorstel topic is kom ik me graag ook even voorstellen.

Ik ben dus Cliff Haerden, geloof niet in nicknames en ben freelance IT specialist. Heb een passie voor Japanse wagens (vooral van een jaar of 15 oud of ouder), verzamel vintage audio spullen van het merk Marantz in champagne kleur, hou van kleine en grote projectjes, veel kennis op IT en electronica vlak, totale verbouwing zelf gedaan.

Wat kom ik hier zoeken? Wel ik heb via via een occassie pellet kachel gekocht die amper gebruikt was, alle papieren van de aankoop waren er bij. Lang verhaal kort, oude oma had een houtkachel, veel problemen mee, pellet kachel laten installeren, oma vond het een onhandig complex k*t ding en gebruikte het vooral om bloemetjes op te zetten :) oma op 2 jaar tijd erg achteruit gegaan, oma rusthuis, kachel te koop voor afbraak woning om er appartementen op te zetten.

- Ik heb een Fiver F7501A volledig zwarte uitvoering
- het inox dubbel wandig rook kanaal was al eerder geplaatst en heb ik ook mee gekregen doch niet opnieuw gebruikt. Deze hadden een veel te grote binnen diameter voor een pellet kachel (was geplaatst voor de houtkachel na een verstopte schoorsteen met onherstelbare schade) alles zat er wel bij uiteraard en 6 meter hoog
- 25 zakken pellets zater er ook bij

Alles zelf afgebroken en kunnen kopen voor 1/3 de van de prijs die op de papieren stond van de kachel, rook kanaal en pellets gratis er bij.

Deze week heb ik de boring door de muur gedaan, dubbelwandig naar buiten gegaanen dan met inox buis 2,5 meter omhoog, hoek 90 graden en eindstuk. Onderaan anti condens afsluit dop, binnen ook T stuk en stof potje.

De eerste opstart verliep heel goed en de kachel doet perfect haar werk :-) ik ben een tevreden man. De te grote inox dubbelwandige buizen ga ik gebruiken om de schouw die momenteel wordt gebruikt in de woning voor mijn mazout te stoken (optimaz mazout cv) dicht te spuiten met pur schuim van beneden tot boven aangezien dit een gigantische koudebrug is na de spouw isolatie en omdat het onderhoud er matig van is door allerlei bochten en knikken. de inox buizen komen dus in de zomer aan de buitenkant :-)

Ik heb me hier geregistreerd omdat ik wat wil bij lezen over andere mensen hun ervaring en tevens plan om een paar geeky mods te doen. 1 van de dingen die ik op korte termijn plan is een temperatuur meter plaatsen in de inox uitgang vlak na de kachel en een display in de zijwand om zo mijn uitlaatgas temperatuur te kunnen meten. Gewoon voor de fun en omdat ik dat soort dingen leuk vind :) basis hiervoor gaat een uitlaat sensor uit de auto sector zijn en klein 12 volt voedings blokje dat bijgeplaatst wordt.

Gebruikersavatar
HerC
Pellet-specialist
Berichten: 2098
Lid geworden op: 10 mei 2014, 17:01
Contacteer:

Re: Nieuwe knutselkabouter

Bericht door HerC » 23 jan 2017, 15:25

Dat is pas een intro....welkom!

flipson
Pellet-fan
Berichten: 60
Lid geworden op: 08 nov 2016, 08:26
Locatie: Hoogstraten
Contacteer:

Re: Nieuwe knutselkabouter

Bericht door flipson » 24 jan 2017, 08:03

Welkom,

Ben heel benieuwd naar je verhalen en ik hoop op bijhorende foto's natuurlijk!
MCZ stoker, Athos multi air & Ego Comfort Air....

HaerdenCliff
Pellet-starter
Berichten: 49
Lid geworden op: 23 jan 2017, 13:18
Locatie: Loksbergen
Contacteer:

Re: Nieuwe knutselkabouter

Bericht door HaerdenCliff » 09 jan 2020, 14:42

Bij deze bijna 3 jaar na datum doet de kachel nog altijd perfect zijn werk. Ik ga binnekort een groot onderhouds topic toevoegen in de fiver sub op dit forum. Tot op vandaag echt 0 problemen gehad, nooit iets moeten vervangen. Ondertussen is het zo dat mijn branderpotje wel begint naar zijn einde te gaan dus daar ga ik naar op zoek mogen gaan. Er is erg weinig over de kachels te vinden dus ik ga eens een foto plaatsen in de hoop dat iemand hier het potje herkend.

pinay 1
Pellet-fan
Berichten: 60
Lid geworden op: 06 mar 2018, 21:27
Locatie: denderleeuw
Contacteer:

Re: Nieuwe knutselkabouter

Bericht door pinay 1 » 09 jan 2020, 16:29

De paspoort van de kachel hangt normaal achteraan .( zilveren sticker)

pinay 1
Pellet-fan
Berichten: 60
Lid geworden op: 06 mar 2018, 21:27
Locatie: denderleeuw
Contacteer:

Re: Nieuwe knutselkabouter

Bericht door pinay 1 » 09 jan 2020, 20:43

vandebosch in hoeselt voor een nieuwe brandpot.

Plaats reactie

Terug naar “Welkom”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast