K Stove vraag

NancyV
Pellet-starter
Berichten: 17
Lid geworden op: 03 dec 2017, 07:11
Contacteer:

K Stove vraag

Bericht door NancyV » 03 dec 2017, 08:46

Als ik onze K Stove instelde op 20 graden en hij stond een tijdje aan dan dan werd het gewoon 25 of 27 graden!
Telefonisch contact opgenomen.
Werd gezegd dat ik dieper het systeem in moest gaan en werd verteld welke knopjes ik moest intoetsen om de pellettoevoer terug te zetten. En ik moest nog het een en ander aanpassen.
Hij moest wel op P3 blijven staan.
Maar ik vraag me af waarom er een thermostaat op zit als de kachel zich er toch niks van aantrekt.
Ik heb nadien toen het een keer toch weer te warm werd het vermogen toch gezet op P1
Dat leek te werken.
Maar nu het kouder wordt zal ik de pellettoevoer waarschijnlijk toch weer hoger moeten zetten. Ik heb alleen geen idee meer hoe. Dan zal ik weer voor moeten bellen maar er wordt niet opgenomen, zo irritant!

Gebruikersavatar
El Torro
Pellet-specialist
Berichten: 886
Lid geworden op: 09 nov 2013, 14:08
Contacteer:

Re: K Stove vraag

Bericht door El Torro » 03 dec 2017, 09:02

Welke knoppen je moet intoetsten om van P1 naar P3 te gaan zou toch gewoon in de handleiding moeten staan?
http://www.kstove.com/wp-content/upload ... -final.pdf

De knoppen 5 en 6 als jullie dit display hebben tenminste.?

Gebruikersavatar
HerC
Pellet-specialist
Berichten: 1924
Lid geworden op: 10 mei 2014, 17:01
Contacteer:

Re: K Stove vraag

Bericht door HerC » 03 dec 2017, 13:22

Welk vermogen heeft de kachel en wel volume wordt er verwarmd?

NancyV
Pellet-starter
Berichten: 17
Lid geworden op: 03 dec 2017, 07:11
Contacteer:

Re: K Stove vraag

Bericht door NancyV » 03 dec 2017, 15:52

Dat klopt, dat is heel simpel, maar ik begrijp niet dat als hij op P3 staat en op 20 graden, dat het 25 of meer graden wordt
Als hij op P1 staat gaat dat minder snel maar uiteindelijk ook.
Hij zou als het 20 graden is dan toch een heel klein vlammetje moeten gaan geven lijkt me.

NancyV
Pellet-starter
Berichten: 17
Lid geworden op: 03 dec 2017, 07:11
Contacteer:

Re: K Stove vraag

Bericht door NancyV » 03 dec 2017, 15:57

Het volume is 225 m3
Het is een K Stove Saturn van 10 KWatt.

Gebruikersavatar
El Torro
Pellet-specialist
Berichten: 886
Lid geworden op: 09 nov 2013, 14:08
Contacteer:

Re: K Stove vraag

Bericht door El Torro » 03 dec 2017, 16:01

Het is een kwestie van of.

Of je stelt het vermogen in, de kachel zal dan altijd op die stand blijven werken.
Of je stelt de temperatuur in, de kachel begint dan hard te brand en zachter als de temperatuur bereikt is.

Of als derde optie, zet de kachel in stand-by dan gaat hij uit als de temperatuur bereikt is.
(hoofdstuk 13)
Al geeft dit wel extra slijtage aan de gloeikaars.

Het kan ook zijn dat je kachel te zwaar is voor die ruimte, is de woning goed geïsoleerd?

NancyV
Pellet-starter
Berichten: 17
Lid geworden op: 03 dec 2017, 07:11
Contacteer:

Re: K Stove vraag

Bericht door NancyV » 03 dec 2017, 19:19

In de stand by stand staat het temp verschil op 2 graden, dus als ik hem op 20 zet dan stopt hij bij 22 graden en begint weer te branden bij 18 graden.
Dat verschil vinden we zelf te groot.
In de gebruiksaanwijzing staat dat je dat in kunt stellen vanaf een halve graad dus dan zou je maar 1 graad verschil hebben.
Maar er staat niet in hoe je dat moet doen.

Maar wat bedoel je met of instellen op temperatuur of op vermogen?
Díe staan volgens mij allebei ingesteld toch?
Weet u hoe je of voor het 1 of voor het ander kiest?

Het huis heeft een vide, dus de warmte trekt naar boven waar het bed staat
Als je dan naar bed gaat wil je hem lager zetten, bijv op 14 graden.
Maar dan wordt het ook veel warmer, hij blijft gewoon doorgaan!
Waarom zit er dan een thermostaat op vraag ik me af
En als je de kachel s' nachts uit zet dan is het met dit weer 's morgens gek te koud binnen.

Het dak is heel goed geïsoleerd
Aan de achterkant hebben we dubbel glas (daar staat de kachel)
Aan de voorkant enkel glas omdat dat de oude kozijntjes zijn die we juist zo mooi vinden.

Gebruikersavatar
El Torro
Pellet-specialist
Berichten: 886
Lid geworden op: 09 nov 2013, 14:08
Contacteer:

Re: K Stove vraag

Bericht door El Torro » 03 dec 2017, 19:33

Weet u hoe je of voor het 1 of voor het ander kiest?
Als je op de pijltjes voor het vermogen kiest, dan stel je het vermogen in
Als je de temp instelt dan kiest hij voor de temp

NancyV
Pellet-starter
Berichten: 17
Lid geworden op: 03 dec 2017, 07:11
Contacteer:

Re: K Stove vraag

Bericht door NancyV » 03 dec 2017, 19:49

Maar op het display zie je ze allebei staan, je kunt volgens mij niet 1 vd 2 uitzetten

Gebruikersavatar
El Torro
Pellet-specialist
Berichten: 886
Lid geworden op: 09 nov 2013, 14:08
Contacteer:

Re: K Stove vraag

Bericht door El Torro » 03 dec 2017, 19:54

Heb je het al geprobeerd dan alleen de temp in te stellen?

Geef anders eens aan welk type K stove je hebt en of de link naar de handleiding hetzelfde is als jullie hebben?

NancyV
Pellet-starter
Berichten: 17
Lid geworden op: 03 dec 2017, 07:11
Contacteer:

Re: K Stove vraag

Bericht door NancyV » 03 dec 2017, 19:58

Het vermogen kun je niet uitzetten, die staat altijd aangegeven. (van 1 tm 5)
Volgens die man van K Stove die ik aan de telefoon heb gehad moet hij altijd staan op p3, ook toen ik belde dat het veel te warm werd.
Hij heeft toen gezegd welke toetsen ik in moest drukken om de pellettoevoer terug te zetten

Ik zal de gebruiksaanwijzing opzoeken

NancyV
Pellet-starter
Berichten: 17
Lid geworden op: 03 dec 2017, 07:11
Contacteer:

Re: K Stove vraag

Bericht door NancyV » 03 dec 2017, 20:00


Gebruikersavatar
El Torro
Pellet-specialist
Berichten: 886
Lid geworden op: 09 nov 2013, 14:08
Contacteer:

Re: K Stove vraag

Bericht door El Torro » 03 dec 2017, 20:14

test dan eens op P1 en de ingestelde temperatuur.

Ik vermoed echter dat de kachel veel te zwaar is voor de woning.

Gebruikersavatar
HerC
Pellet-specialist
Berichten: 1924
Lid geworden op: 10 mei 2014, 17:01
Contacteer:

Re: K Stove vraag

Bericht door HerC » 03 dec 2017, 20:30

Welke pellets stook je?

NancyV
Pellet-starter
Berichten: 17
Lid geworden op: 03 dec 2017, 07:11
Contacteer:

Re: K Stove vraag

Bericht door NancyV » 03 dec 2017, 20:35

Hij staat nu op p1 , en ik hen hem voor vannacht ingesteld op 12 graden omdat er toch niemand is nu.
Ik zou dan toch kleine vlammetjes verwachten, maar die worden afgewisseld met grote vlammen! En de temperatuur die hij aangeeft op het display, dus de werkelijke temperatuur is nu 16 graden
Toen ik hem drie kwartier instelde op 12 graden was de temperatuur 15 graden.
Ik stelde hem dus lager in en het is in deze korte tijd al 1 graad warmer...
Ik begrijp niet waarom hij zulke grote vlammen geeft als ik hij op 12 graden staat
Ik weet het, ik ben blond, maar dit klopt toch voor geen meter?

NancyV
Pellet-starter
Berichten: 17
Lid geworden op: 03 dec 2017, 07:11
Contacteer:

Re: K Stove vraag

Bericht door NancyV » 03 dec 2017, 20:40

Wij gebruiken Agricon omdat ik een tijd terug een test had gelezen waarbij deze bovenaan stond.
In het bakje waar de vlammen uitkomen zitten onderin gaatjes die steeds mooi open blijven.
Bij Plospan, die we in het begin hadden, waren de helft van die gaatjes elke dag verstopt, dat ik ze met een klein stokje weer moest open duwen. Niet dat dat veel moeite is natuurlijk, maar dit lijkt me beter toch?
Verder heb ik er echt helemaal geen verstand van

Gebruikersavatar
El Torro
Pellet-specialist
Berichten: 886
Lid geworden op: 09 nov 2013, 14:08
Contacteer:

Re: K Stove vraag

Bericht door El Torro » 03 dec 2017, 21:08

Jouw kachel heeft 5 vermogem standen.
Dat zal vermoedelijk iets zijn van 2/4/6/8 en 10kw

Als 2kw teveel is voor je woning dan zal het snel te warm worden.

Verschil tussen kleine en grote vlammen is van achter ons scherm moeilijk te beoordelen, hoor je wel verschil op de ventilator in stand 1 of 5?
Of vertel eens wat het pellet verbruik is, dan kun je ook ongeveer uitrekenen hoeveel vermogen de kachel geeft.

NancyV
Pellet-starter
Berichten: 17
Lid geworden op: 03 dec 2017, 07:11
Contacteer:

Re: K Stove vraag

Bericht door NancyV » 03 dec 2017, 22:00

Nu net heb ik de temperatuur ingesteld op 8 graden.
En nóg steeds kleine vlammetjes afgewisseld met hele grote vlammen.
Hij blijft gewoon 16 graden warm, raar.
Morgen maar weer eens bellen naar K Stove en hopen dat hij dan zijn telefoon opneemt....

NancyV
Pellet-starter
Berichten: 17
Lid geworden op: 03 dec 2017, 07:11
Contacteer:

Re: K Stove vraag

Bericht door NancyV » 03 dec 2017, 22:13

Oh sorry El Torro, ik had jouw bericht over het hoofd gezien omdat de pagina nog niet ververst was.
Ik heb net even geluisterd naar de ventilator op P5, kan niet echt zeggen dat ik verschil hoor.
Er is vandaag denk ik 1 tot anderhalve zak van 14 kilo gebruikt en de hele dag heeft ie zo rond de 16 graden gezeten.
Ik zal morgen kijken hoeveel kilo hij precies gebruikt
Het hoeft niet zo warm nu omdat het vakantiehuis nu leeg staat

Met grote vlammen bedoel ik vlammen die 10 cm boven het bakje uitkomen, ik denk dat het bakje ongeveer 5 of 7 cm hoog is dus echt aardig hoge vlammen met tussen door kleine vlammetjes die je niet er boven uit ziet komen

Gebruikersavatar
HerC
Pellet-specialist
Berichten: 1924
Lid geworden op: 10 mei 2014, 17:01
Contacteer:

Re: K Stove vraag

Bericht door HerC » 04 dec 2017, 09:46

Spijtig worden heel wat mensen wijsgemaakt dat een pelletkachel werkt zoals een centrale verwarming. Brandstof voorzien, instellen op 22°C, aanzetten en één keer per jaar kuisen. Zo is het nu eenmaal niet...

Puur volgens de grafieken is het vermogen van jouw kachel niet te hoog....

Maar in de laagste vermogenstand blijft er een aanvoer van pellets en zal de temperatuur nooit onder een bepaalde waarde zakken.
Zelfs als je ze op 5° ingesteld is de geleverde temperatuur in functie van te pellettoevoer ingegeven in de parameters van de kachel.

Voor wat betreft de zeer snel vuile ruit is hetgeen er met jouw kachel dient te gebeuren een afstelling op jouw rookkanaal. Dit wil zeggen dat de rookgasventilatorstand per vermogenstap moet aangepast worden. Dit kan bij een normale kachel in de parameterinstellingen en door de installateur gedaan worden. Als die man dat niet kan zal je op zoek moeten naar iemand die wel de nodige kennis heeft.

Maar maak je niet teveel illusies... elke pelletkachelruit zal na een tijdje branden vuil worden. De verkopers die beweren dat een ruit zuiver blijft zijn zeveraars. Ook is er steeds een minimaal dagelijks onderhoud nodig. Dit vergeet men ook nogal eens te vertellen.

Neem daar nog bij dat een kachel die constant werkt in de laagste stand veel vuiler gaat branden dan een kachel die in hogere standen brandt....

Niet alleen heb je volgens mij bij iemand gekocht die het beter bij houtkachels zou houden maar ook heb je een goedkoper merk gekocht waar er geen actief systeem is dat jouw parameters (beperkt) automatisch zal aanpassen naargelang o.a. gebruikte pellets, de schouwtrek, enz...

Plaats reactie

Terug naar “K-stove”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten