Te veel koek in vuurkorf
Te veel koek in vuurkorf
Hallo,
wij stoken nu met de EdilKamin Brio het 2e seizoen, en zijn over gestapt van witte pellets naar bruine pellets en krijgen nu na 4 uur stoken een koek in de vuurkorf die dan verwijdert moet worden.
daar hadden we bij de witte pellets veel minder last van terwijl we nu bij de bruine pellets wel veel minder as hebben.
nu heb ik gelezen dat je dan de toevoer van de pellets moet verminderen, weet iemand hoe je dat bij de Brio kan doen?
wij stoken nu met de EdilKamin Brio het 2e seizoen, en zijn over gestapt van witte pellets naar bruine pellets en krijgen nu na 4 uur stoken een koek in de vuurkorf die dan verwijdert moet worden.
daar hadden we bij de witte pellets veel minder last van terwijl we nu bij de bruine pellets wel veel minder as hebben.
nu heb ik gelezen dat je dan de toevoer van de pellets moet verminderen, weet iemand hoe je dat bij de Brio kan doen?
- El Torro
- Pellet-specialist
- Berichten: 1622
- Lid geworden op: 09 nov 2013, 14:08
- Contacteer:
Re: Te veel koek in vuurkorf
In theorie zou je kachel dat zelf aan moeten passen
Wil je installateur je niet helpen, via de telefoon bv?
Wil je installateur je niet helpen, via de telefoon bv?
Re: Te veel koek in vuurkorf
De kachel doet het zelf dus niet, met de installateur hebben we slechte ervaringen, is er een goede dealer in Noord Holland die ons helpen kan?
Re: Te veel koek in vuurkorf
uw kachel heeft toch het leonardo systeem ! dat zou uw parameters automatisch moeten aan passen
Edilkamin Brio – Innovatieve technologie
Het Leonardo systeem garandeert een optimale functionering met een willekeurig soort pallets zonder verspillingen en zelfs bij alle weersomstandigheden. Het systeem past zich aan de staat van het rookkanaal aan (bochten, lengte, vorm, doorsnede...).
Edilkamin Brio – Innovatieve technologie
Het Leonardo systeem garandeert een optimale functionering met een willekeurig soort pallets zonder verspillingen en zelfs bij alle weersomstandigheden. Het systeem past zich aan de staat van het rookkanaal aan (bochten, lengte, vorm, doorsnede...).
- nick1
- Pellet-specialist
- Berichten: 171
- Lid geworden op: 25 sep 2012, 07:13
- Locatie: Linter
- Contacteer:
Re: Te veel koek in vuurkorf
Die bruine pellets zijn wellicht hardhoutpellets en mijn ervaring met de vorig jaar gestookte Bioflam's is ook koekvorming, deze heb ik niet weggekregen, welke afstelling ik ook probeerde (vermindering van pellettoevoer en/of verhoging van de rookgasventilator. Dit is ook de reden dat ik dit jaar weer naar zachthoutpellets over ben gegaan. Inderdaad wel minder en fijnere assen met hardhoutpellets. Ken het leonardosysteem niet (blij dat ik bij de Piazzetta alles manueel moet regelen) maar dit zal ook wel binnen bepaalde grenzen kunnen bijregelen.
Re: Te veel koek in vuurkorf
@corcoupe,stook gewoon terug de bleke pellets probleem opgelost ! ok de hardhouten zijn iets goedkoper bij ieder merk maar als je er problemen mee hebt is dat dan die 20,30 €cent /zak waard tenslotte op 1 pallet 70 zakken /15kg scheelt het +- 20€ als ik voor 20€ niet om de 4u mijn brandpot moet reinigen zou ik het wel weten ! trouwens als je wat uitkijkt vindt je soms ook de bleke aan de hardhouten prijs (promoties)
Re: Te veel koek in vuurkorf
Ik ga zeker over op de witte pellets maar ik moet eerst nog 30 zakken bruine pellets opstoken.
Kom op met de koude winter!
Kom op met de koude winter!
-
- Pellet-specialist
- Berichten: 110
- Lid geworden op: 08 jul 2013, 17:55
- Contacteer:
Re: Te veel koek in vuurkorf
Nog 30 zakken, dan is de winter voorbij...
Welk effect heb je als je donkere met witte pellets mengt?
Welk effect heb je als je donkere met witte pellets mengt?
Re: Te veel koek in vuurkorf
,waarschijnlijk hebben jullie gewoon te weinig schouwtrek en dan kan je regelen wat je wil dus schouw aanpassen (trekpot ) wil je hard hout stoken
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast